Wednesday, May 31, 2017

Ο ταξιδιωτικός ακτιβισμός του Αλέξη Τσίπρα!!!!



  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
Είναι άραγε αρκετή η ΚΡΑΥΓΗ του Έντβαρντ Μουνκ για να εκτονώσει την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας;;; Η πραγματικότητα την οποία βιώνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι πέρα από κάθε φαντασία. Οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι για τη χώρα μας. Το συμπέρασμα είναι απλό: Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος ενός ανίκανου πρωθυπουργού και της άχρηστης κυβέρνησής του! Προσπαθούμε να καταλάβουμε εδώ και δυο χρόνια τι είδους διαπραγμάτευση κάνει ο κ. Τσίπρας, αν καταλαβαίνει αυτά που του λένε, αν έχει στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών, αν συνειδητοποιεί αυτά που λέει στη βουλή και στον ελληνικό λαό, αν απολαμβάνει τις κυβιστήσεις του…
Το μόνο που φαίνεται ν’ απολαμβάνει είναι τα αεροπορικά σούρτα-φέρτα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Αμερική, οι χαιρετούρες με τους ξένους ηγέτες, τα χαχανητά του, τα τηλεφωνήματα με την Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Γιούνκερ και άλλους. Ουδέποτε έκανε απολογισμό αυτού του ατελείωτου ταξιδιωτικού ακτιβισμού. Συναντήσεις επί συναντήσεων δίχως αποτέλεσμα. Μονάχα όταν έρχεται στην Ελλάδα, «στέλνει ηχηρά μηνύματα» [όπως λένε οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι] στους ξένους ηγέτες και τους δανειστές!! Τι τους λέει άραγε όταν βρίσκεται τετ-α-τετ μαζί τους;;;; Δεν τους τα λέει χύμα και τσουβαλάτα ώστε να μη χρειάζεται μετά να στέλνει «ηχηρά μηνύματα»;;;; Ατέρμονες συνομιλίες με την Μέρκελ, τον Μακρόν, τον Γιούνκερ, τον Τουσκ – δεν ξέρω και με ποιους άλλους…
Συνεχώς ζητεί από τους ξένους «καθαρή λύση για το ελληνικό χρέος», αλλά αυτή, όπως φαίνεται, δεν έρχεται ή δεν την δίνουν. Η λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση προς το παρόν είναι όνειρο απατηλό και συνεπώς δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε έξοδο στις αγορές!!! Κάθε τόσο η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της μεταθέτει τις ελπίδες για λύση στο «επόμενο» Eurogroup ή στην επόμενη επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο ή στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Γεμανία [αν και η διαφαινόμενη επανεκλογή της Μέρκελ έχει παραμερίσει και το ενδεχόμενο εκλογής του Σουλτς που υποτίθεται ότι είναι πιο «φιλικός»]. Πότε βρίζει τους Γερμανούς και πότε τους εκθειάζει, πότε τα βάζει με τους δανειστές [γενικώς], πότε εναποθέτει τις προσδοκίες στον Τραμπ, πότε στέλνει στον αγύριστο το ΔΝΤ και πότε παρακαλάει την Λαγκάρντ να παραμείνει στο πρόγραμμα!!!
Κανείς δεν είναι σε θέση πλέον ν’ αποσαφηνίσει τις θέσεις του του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.  Έχει αποδειχτεί περιτράνως ότι ουδέποτε διέθετε σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να διαχύσει μίσος στην ελληνική κοινωνία, ν’ απαξιώσει και να στοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους, τους οποίους ενώ καθυβρίζει ανά πάσα στιγμή, μετά τους ζητεί να συναινέσουν στην «πολιτική» του! Η σχιζοφρένεια στο απόγειό της.
Αλλά ο κ. Τσίπρας κατάφερε να εξαφανίσει τις ελπίδες των πολιτών ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Το μόνο που απασχολεί τους πολίτες είναι πού θα βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που τους φόρτωσε η ανικανότητα του Τσίπρα και των άσχετων συνεργατών του. Οι συνταξιούχοι υποφέρουν, οι άνεργοι γίνονται καθημερινά περισσότεροι, οι νέοι είναι απελπισμένοι και συνεχώς ψάχνουν την έξοδο για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη… Η εκπαίδευση διαλύεται, ο τομέας της Υγείας είναι ξεχαρβαλωμένος, οι διάφοροι αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, ψευτοαριστεροί, παραφυάδες του ΣΥΡΙΖΑ ή προστατευόμενοι κάποιων βουλευτών του καταστρέφουν την Αθήνα!!! Οι μόνοι χαρούμενοι είναι οι υπουργοί αυτής της σχιζοειδούς κυβέρνησης που χαίρονται για την καρέκλα και τον μισθό τους… Κι επιπλέον, προσπαθούν να επιβιώσουν με το ψέμα και την υποκρισία. Σου δίνουν μια κλοτσιά στο καλάμι και μετά έρχονται κοντά σου, σ’ αγκαλιάζουν και σε ρωτούν «ποιος σε κλότσησε»!!!!

No comments: