Saturday, February 28, 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!!!!!


Πέρα από την κατάργηση ή το σκίσιμο του Μνημονίου που φώναζαν κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και το διώξιμο της Τρόικας, οι Συριζαίοι πιπίλιζαν καθημερινά την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! Αυτά ήσαν τρία βασικά "όπλα" στην αντιπολιτευτική τους φαρέτρα. Και στα τρία έπεσαν έξω ή συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που συνάδει μονάχα σε απατεώνες!!!!
Κανείς, μα απολύτως κανείς δεν περιέγραψε τι είναι αυτή η ανθρωπιστική κρίση, τι εννοούν όταν αναφέρονται σ’ αυτήν, ποιοι πολίτες εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία και το κυριότερο με ποιο τρόπο θα την αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προχτές που μίλησε ο πρωθυπουργίσκος, αναφέρθηκε στην αντιμετώπισή της. Δεν μας είπε όμως ποια νοείται ως ανθρωπιστική κρίση.

Friday, February 27, 2015

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ!!!!!!

Το έχω ξαναπεί ότι τις περισσότερες φορές εδώ που έχουμε φτάσει, οι δεοντολογίες δεν ωφελούν.
Κι αν είναι πρωθυπουργός ο άλλος ή υπουργός Οικονομικών ή οτιδήποτε άλλο;;;;
Αυτό το κακό που κάνουν στην ελληνική κοινωνία δεν θεραπεύεται.
Έχουν διασπείρει ιερεμιάδες, καταστροφολογίες και ανεύθυνη αισιοδοξία.
Βλέπει κανείς στον ορίζοντα κάτι καλό;;;
Ή μήπως βλέπει τις ανοησίες περί... αξιοπρέπειας;;;;
  • Κι όταν ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ γίνεται παντιέρα κομματικού καιροσκοπισμού, πώς θα πρέπει να νιώθουμε;;;
Οι μαθητευόμενοι μάγοι έχουν απελευθερώσει τα δαιμόνια...

Wednesday, February 25, 2015

ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ!!!!!

ΕΤΣΙ όπως λειτουργεί η κυβερνητική προπαγάνδα, σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης [μέσα μαζικής αποβλάκωσης], με την μονταζιέρα του Μαξίμου να δουλεύει στο ρελαντί, με τους προπαγανδιστές να κάνουν το μαύρο... άσπρο...
σ' εμένα και σε όσους έχουν αντίθετη άποψη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα αίσθημα απόλυτης ανθρώπινης μοναξιάς.
Ουσιαστικά εμφανιζόμαστε ξένοι στο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ σύμπαν, παρείσακτοι.
Κι αυτό το σύμπαν, που παρουσιάζεται κλειστό και αύταρκες, "ανέχεται" καθημερινά παραβιάσεις αναιρετικές της συνέπειάς του.

Monday, February 23, 2015

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑΣ… ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΟΣ!!!!


Αγέλαστη φεύγει και τούτη η μέρα. Ένας ουρανός μουρτζούφλης, δεν θέλησε ν’ ανοίξει και να δει περισσότερο φως η γη μας. Βροχή παντού. Έτσι χάθηκαν τα σχέδια των παιδιών να στείλουν στους αιθέρες τα όνειρά τους με τους χαρταετούς.  Ο ήλιος σήμερα κρύφτηκε για τα καλά. Αλλά πού θα πάει;;; Ξέρουμε πολύ καλά ότι στην άκρη κάθε νύχτας και κάθε μαύρης μέρας καιροφυλακτεί ένας ήλιος!!!

Thursday, February 19, 2015

ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΕΙΑ...


Κάποιοι νομίζουν ότι ξύπνησε ο κόσμος επειδή οι γενικώς ή ειδικώς "αγανακτισμένοι" βγήκαν στις πλατείες για να διακηρύξουν τον πατριωτισμό τους. Δεν παρασύρομαι διότι αυτοί που βγήκαν να διαδηλώσουν είναι ελάχιστοι μπροστά σ' εκείνους που ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ!!!! Αλλά το συνονθύλευμα που μας κυβερνάει νόμισε ότι βρέθηκε μπροστά σ' ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, όπου μια μεγάλη, πλατιά συλλογική συνείδηση άρχισε να ξυπνάει!!!!! Απλώς σκόρπιες φωνές και στριγγλιές... Εμένα όμως μ' ανησυχεί τόσο η βουή όσο και η εκκωφαντική σιωπή. Και οι δυο προκαλούν ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Αυτοί που κυβερνούν δυστυχώς δεν είναι σε θέση ν' αφουγκραστούν τους παλμούς της καρδιάς του ελληνικού λαού. Και δεν έχουν καταλάβει ότι η διαδικασία της ανθρώπινης λογικής πολύ εύκολα ανατρέπεται.

ΠΕΡΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ!!!!



«Δεν απορρίπτω τον Θεό –λέει ο Ιβάν Καραμάζοφ,– τον κόσμο που έπλασε απορρίπτω». Και στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ έχουμε τούτη τη στιγμή του Ρασκόλνικοφ με τη Σόνια:
 « - Όχι! Όχι! Δε μπορεί. Όχι!» Φώναξε δυνατά σαν απελπισμένη η Σόνια, λες και την πλήγωσαν ξαφνικά μ’ ένα μαχαίρι.
« - Ο Θεός, ο Θεός δε θ’ αφήσει ποτέ να γίνει ένα τόσο φριχτό πράμα!...»
« - Άλλους αφήνει ωστόσο…»
« - Όχι, όχι! Θα την προστατέψει ο Θεός!..» έλεγε και ξανάλεγε σα να μην ήξερε πια τι της γίνεται.
« - Μα μπορεί να μην υπάρχει καθόλου Θεός», αποκρίθηκε με κάποια μάλιστα χαιρεκακία ο Ρασκόλνικοφ, γέλασε και την κοίταξε…. [Μετάφραση Αθηνάς Σαραντίδη]

Wednesday, February 18, 2015

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΔΩΝ!!!!



Εισέβαλαν κυριολεκτικά στη δημόσια ζωή του τόπου ερασιτέχνες, μπεχλιβάνηδες και με μια λέξη… βάρβαροι!!!!! Με περιορισμένο μυαλό και παιδεία και με ανώριμο ακόμη πολιτισμό. Είναι αλήθεια ότι έλειψε ο άμεσος έλεγχος και η αντίδραση του κόσμου.
Παρέλαβαν τη σκυτάλη της διακυβέρνησης αυτοί ακριβώς που αντί στα χέρια τους να κρατάνε πένα με σκέψη και ήθος, κρατάνε καλαμάκι για ακάθαρτες φυσαλίδες. Και είμαστε θεατές σ’ ένα έργο, όπου παρακολουθούμε αμαθείς, ημιμαθείς, αυθάδεις να έχουν θρονιαστεί με τον αλαλαγμό της θρασύτητας και της ασυδοσίας εκεί όπου άλλοτε είχε τη θέση της η ευθύνη. Διότι δεν μπορώ να δεχτώ, επ’ ουδενί, την ισοπεδωτική λογική τους που έχει διαγράψει τους πάντες και εμφανίζει εαυτούς ως ηθικούς, τίμιους, πατριώτες και Ελλαδοσώστες!!!!

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ… ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!!!!


Πραγματικά είμαι λυπημένους με ορισμένους ανθρώπους που στην πορεία των  χρόνων δημιουργήσαμε μια φιλική σχέση. Όμως διαπιστώνω ότι έχω κάνει φοβερά λάθη στην εκτίμηση του χαρακτήρα τους, του ήθους και εν γένει της προσωπικότητάς τους. Ήταν αρκετή η πολιτική μεταβολή για να βγουν στην επιφάνεια κάποιες μωρίες, εξάρσεις, αθλιότητες και κάτι κουρελιασμένα λάβαρα που δεν είναι σε θέση ούτε ν’ ανεμίσουν στον αέρα. Και σκέφτομαι ότι το ζήτημα είναι καλύτερα ν’ αποχωρώ από τέτοιες σχέσεις παρά να συνεχίζω  τον άγονο αγώνα να πείσω τους άλλους για τις λαθεμένες απόψεις τους ή για την ορθότητα των δικών μου.

Tuesday, February 17, 2015

ΒΡΑΔΙΑΣΕ ΚΙ ΕΓΩ ΖΥΓΊΖΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!!!


·         Στον Χάνο, το ψαράκι

Τι είναι εκείνο που θα κάνει τον σημερινό άνθρωπο να νιώθει λιγότερο μετέωρος και λιγότερο ταπεινωμένος, μέσα σ’ έναν κόσμο που είναι τόσο αινιγματικός όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία;;; Διαβάζω τα νέα στο διαδίκτυο και δεν ξέρω πώς να τοποθετηθώ!!!! Πήγα να πληρώσω στην τράπεζα το λογαριασμό της ΔΕΗ και όταν μου είπε ότι κρατάνε για κάθε λογαριασμό 1,20 ευρώ, λέω στην υπάλληλο «όχι ευχαριστώ, θα πάω στην ίδια τη ΔΕΗ…», κι έφυγα νευριασμένος. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού μου και πλέον λειτουργεί με τηλεκάρτα. Αγοράζω δυο φορές τηλεκάρτα και μετά από δυο τρεις μέρες είδα ότι το υπόλοιπό μου είναι κάτω από ένα ευρώ. Τι διάολο; Τόσο γρήγορα τελειώνει, αναρωτήθηκα. Πήγα, ρώτησα και μου είπαν ότι μόλις αγοράσω μια τηλεκάρτα με δέκα ευρώ, τα δυόμισι πάνε στην εταιρία και… Και τ’ άλλα εφτάμισι ευρώ πού πάνε;;; «Καλά, καλά», είπα και χωρίς να περιμένω απάντηση, έφυγα. Τελικά μας αρμέγουν όλοι.

Sunday, February 15, 2015

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ…


Κάπου διάβαζα για τους δρόμους του μυαλού, αλλά δεν στάθηκα και πολύ για να καταλάβω το νόημα της πρότασης. Μου άρεσε όμως η έκφραση. Οι δρόμοι του μυαλού, τους οποίους ανοίγουμε είτε με τη φαντασία μας, είτε με τον πόθο μας είτε ακόμα και με την δειλία μας. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να το επικαλεστώ για μένα, για τους δρόμους τους δικού μου μυαλού. Δεν μιλώ για τίποτε λεωφόρους, αλλά για δρομάκια, που νομίζω ότι μπορώ να κρύβομαι ή να χάνομαι και πολλές φορές ν’ απολαμβάνω τη μοναξιά και την αξία μιας διαδρομής. Είναι ακόμη και η όρεξη που έρχεται ν’ ανοίγω δρόμους καινούργιους. Κόλλησα σ’ αυτό. Κι από εκεί ορμώμενος έλεγα πάντα:
«Και τώρα πάρε δρόμο…»                                      

Friday, February 13, 2015

ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!




«Ας είμαστε αληθινοί μέσα μας και συμβατοί με την συνείδηση και τα συναισθήματά μας…» [HSA]
  • -          Τελικά είναι σχολή;
  • -          Τι;
  • -          Είναι σχολή να λέει κανείς ψέματα;;;
  • -          Πού αναφέρεσαι;;;
  • -          Στους πολιτικούς!!!
  • -          Α, στους πολιτικούς…
  • -          Μα, αυτοί δεν λένε ψέματα;
  • -          Και αυτοί!!! Μάλλον αυτοί λένε τα περισσότερα ψέματα…
  • -          Λοιπόν, συμφωνείς;
  • -          Θα έλεγα ότι δεν είναι σχολή αλλά είναι κοσμοθεωρία!!! Ναι, ναι… κοσμοθεωρία!!!
  • -          Το ζήτημα είναι ότι προσπαθούν με κάθε μέσο να την επιβάλουν.
  • -          Έχεις δίκιο. Από εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχτούμε;; Όχι βέβαια…

Thursday, February 12, 2015

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ στους ΔΡΟΜΟΥΣ;;;;




Ποιος μπορεί ν' αρνηθεί ότι η αντιπολιτευτική τακτική που ξεδίπλωσε «πατριωτικά» ο Σύριζα, ήταν στην ουσία ένα εξαπάτησης του λαού και υφαρπαγής της ψήφου χιλιάδων πολιτών;;;;;
Δεν ήταν μονάχα η σύμπλευσή του με το ακροδεξιό και εθνικιστικό κόμμα του Καμμένου και των ψεκασμένων του, αλλά ήταν μια συνειδητή πρακτική εξευτελισμού του λαού, που τον παρέσυρε σε δήθεν πατριωτικές εξάρσεις, στις θριαμβολογίες για [άκουσον-άκουσον] επαναφορά της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας.

Και είναι θλιβερό να παρακολουθούμε αξιοσέβαστους ανθρώπους να «χαίρονται» για τον αήθη τρόπο με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε τους Ευρωπαίους εταίρους και για την «περήφανη» στάση του πρωθυπουργού που ούρλιαζε στις πλατείες λέγοντας ότι αυτός θα βαράει νταούλια και ζουρνάδες για να χορεύουν οι ξένοι...

Και τι είδαμε κατάπληκτοι;;;
- Τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να πλέκει το εγκώμιο και της «μισητής» Γερμανίδας καγκελαρίου και του επίσης «μισητού» Γερμανού υπουργού Οικονομικών, όταν το κόμμα του στην Ελλάδα είχε παρασύρει τους πολίτες σε μια κατά τ' άλλα ανέξοδη λεκτική επίθεση εναντίον τους.
- Τον Έλληνα πρωθυπουργό παλεύει απεγνωσμένα ν' αλλάξει την ονομασία της Τρόικας που τώρα δεν θα τη λένε ΤΡΟΪΚΑ, αλλά ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα λέγεται ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ή κάπως έτσι.

Δηλαδή, τώρα όλοι όσοι βγήκαν με την παγωνιά στους δρόμους και τις πλατείες, είναι ευχαριστημένοι;;;; Ο «αγώνας» τους δικαιώθηκε;;; Εισέπραξαν την «ανάσα αξιοπρέπειας»;;;
Αυτό που μένει είναι ο θρίαμβος της δημαγωγίας και του λαϊκισμού από κάποιους πολιτικούς που πέτυχαν να ποδηγετήσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, παρασύροντάς την [την κοινή γνώμη] σε ανόητες εκδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός μπορεί κι αυτός τώρα να θριαμβολογεί ότι… κέρδισε!!!! Πιστεύει ότι κατάφερε να εξαπατήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν πιστεύω όμως ότι τα κατάφερε. Απλώς, ως δημεγέρτης, πέτυχε να εξαπατήσει εκείνους που θέλουν να εξαπατώνται. Και είναι η τακτική του δημεγέρτη να ερεθίζει και να εξεγείρει την κοινή γνώμη, από τις αντιδράσεις της οποίας [μικροκομματικά] επωφελείται.

ΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ;;;;



Έχουμε ελπίδες;;; Ποιες είναι οι ελπίδες μας;;; Ποιοι μονοπωλούν τις ελπίδες μας;;; Μην προτρέχετε, δεν είμαι απαισιόδοξος, αφού ως γνωστόν δεν περιορίζομαι σε ιερεμιάδες. Απλώς δεν ακολουθώ παθητικά το ρεύμα. Κι ούτε φυσικά είμαι τοξικομανής της αισιοδοξίας. Κάνουμε λάθος να νομίζουμε ότι εξουσιάζουμε όταν θριαμβολογούμε. Πρέπει ωστόσο να πω ότι ο άνθρωπος είναι περισσότερο απ’ όσο τον νομίζουμε ικανός, κάτω φυσικά από ορισμένες συνθήκες, τις οποίες δεν μπορεί να γνωρίζει πότε υφίστανται…

Wednesday, February 11, 2015

Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΦΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗ…



Ο σκύλος μου ήσυχα ανασαίνει με τα μάτια κλειστά, ακουμπισμένος στην καρέκλα που κάθομαι. Σαν μακρόσυρτο μοιάζει τούτο το χειμωνιάτικο παγωμένο βράδυ. Η ατμόσφαιρα όμως είναι πνιγμένη από τις φωνές και τις εθνικιστικές κορόνες, από τις πατριωτικές ιαχές των  πολιτικών που εκμεταλλεύονται τις ελπίδες μας και τη λαϊκή ευπιστία, που έχουν  υπογράψει συναλλαγματικές υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα. Δεν ξέρω κατά πόσο η πολιτική παραπλάνηση διαφέρει από την κοινή απάτη. Αλλά θέλω να ηρεμήσω. Δεν αντέχω αυτή την αθέμιτη αξίωση των κυβερνώντων να εκβιάζουν τον πατριωτικό συναισθηματισμό μας.

Monday, February 9, 2015

ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ εγώ είμαι μονίμως εναντίον της εξουσίας, απευθύνομαι στους φίλους και τις φίλες που θέλουν να είναι πάντα με την εξουσία και τώρα "συγκινήθηκαν" μέχρι τα κατάβαθα της ψυχής και της καρδιάς τους και γράφουν ύμνους στις σελίδες τους, φοβάμαι ότι θα νιώθουν άσχημα που μ' έχουν "φίλο".

ΕΓΩ δεν πρόκειται ν' αλλάξω τροπάριο γιατί μονίμως ερευνώ τας γραφάς, μονίμως είμαι άπιστος, μονίμως δεν μ' αρέσει το γλείψιμο, μονίμως συχαίνομαι τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές, μονίμως πολεμώ όσους διχάζουν τον ελληνικό λαό, μονίμως δεν μ' αρέσουν τα ψέματα και υπερασπίζομαι την αλήθεια...

Tuesday, February 3, 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ



Φαντάζομαι ότι κάθε σκεπτόμενος που παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις θα έχει διαπιστώσει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ασκούν εντονότατη γοητεία και μαγεία οι λέξεις και οι έννοιες των λέξεων. Δημιούργησε μερικά λεκτικά ταμπού τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να εξαπατήσει τον λαό και τα αισθήματά του. Διαβάσαμε ότι ο υπουργός Οικονομικών είπε στους Financial Times: Εγκαταλείφθηκε και επίσημα η γραμμή περί διαγραφής του χρέους!!!!

Η τοποθέτηση του Βαρουφάκη για το χρέος δεν αποτελεί «κωλοτούμπα» είπε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Και επιπλέον, η στρατηγική της κυβέρνησης για «κούρεμα» δεν αλλάζει, καθώς στόχος είναι να καταστεί το χρέος βιώσιμο. «Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι αυτός που ακούστηκε χθες από τον κ. Βαρουφάκη» συμπλήρωσε ο Σακελλαρίδης.

Monday, February 2, 2015

ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ!!!!!

Οι νεοέλληνες έχουν πάθει συριζίτιδα!!!!! Και το κυβερνών κόμμα θέλοντας να μοιάσει στην Εκκλησία και στις μεθόδους που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει, οργανώνει βλακώδη συλλαλητήρια, όπως αυτά τα δυο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...

Ας σταματήσουν κάποιοι να μιλάνε για ψυχική ενότητα, διότι αυτοί που τώρα κυβερνούν, τα τελευταία χρόνια ασκούνταν στην στρατηγική της έντασης και της σύγχυσης. Δημιούργησαν εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία και τώρα ζητάνε από τον κόσμο να διαλαλήσει τη συμπαράστασή του στην πρακτική τους. Ας κάνουν καλά τη δουλειά τους κι ας αφήσουν κατά μέρος τη θρησκειολογική αντιμετώπιση μιας κατάστασης που απαιτεί γνώση των πραγμάτων και σωστή πολιτική.