Saturday, July 4, 2015

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…



Τα δυο συνεταιράκια, απολαμβάνουν την εξουσία... Ευτυχισμένοι και ο Τσίπρας και ο Καμμένος γελάνε χαρούμενοι στη χθεσινή συγκέντρωση των οπαδών του ΟΧΙ... Λείπει από την φωτογραφία ο άλλος υποστηρικτής του ΟΧΙ, ο φασίστας Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα περνά μια πολύ σοβαρή κρίση. Αλλά εάν μιλούσα ειδικότερα θα έλεγα ότι η δημοκρατία μας περνά μια άνευ προηγουμένου κρίση. Δεν είμαι πλέον σε θέση να πω αν η δημοκρατία μας διαθέτει αρκετή δύναμη για να παρακάμψει τις επιβουλές που στη σημερινή συγκυρία αντιμετωπίζει. Και η κρίση της δημοκρατίας έγκειται σε κάτι άλλο που είναι και το πιο επικίνδυνο κι αυτό είναι η κρίση της δημοκρατικής συνείδησης.
Φοβάμαι, λοιπόν, ότι η δημοκρατική συνείδηση έχει εγκαταλείψει τους κυβερνώντες τουλάχιστον από την ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Κι αυτοί που κυβερνούν δεν είναι μια ομοιογενής ομάδα με ιδεολογική και πολιτική ταύτιση. Η μόνη ταύτιση ήταν στο επίπεδο της ανάληψης της εξουσίας. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επί πέντε μήνες διαπραγματεύσεις και να μην υπάρχει αποτέλεσμα!!!!

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και με βάση αυτό το σχέδιο έγιναν όλα τα βήματα από Αθήνα στις Βρυξέλες ή στο Βερολίνο και στο Παρίσι.  Θεωρείται βέβαιο ότι το λεγόμενο λόμπι της δραχμής που είναι κυρίαρχο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα ασφυκτικό κλίμα αποδόμησης των όποιων καλών σχέσεων είχαν οικοδομηθεί με τους εταίρους και τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός της χώρας αποδείχτηκε ανίκανος και με τη δημαγωγική τακτική του δημιούργησε αρνητικές προϋποθέσεις για την επίλυση των διαφορών μας με τους "δανειστές", όπως αρέσκεται να λέει.

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του ακολούθησαν μια τακτική παρελκυστική, και εν πολλοίς ανήθικη. Άλλα συζητούσαν στα ευρωπαϊκά σαλόνια κι άλλα έλεγαν στην Ελλάδα. Η συνεχής πολεμική με αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως «εκβιαστές», «εγκληματίες», «τοκογλύφοι» κ.λπ., αντί να μικραίνει τις αποστάσεις με τους εταίρους, δημιουργούσε ένα ρήγμα που και τώρα φαίνεται πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί. Αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί που συχνά χρησιμοποιεί ο Τσίπρας ανταποκρίνονται στο κοινό αίσθημα του κουρασμένου λαού αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μια πολιτισμένης διαπραγμάτευσης. Δεν είναι δυνατόν δεκαοκτώ [18] χώρες να έχουν άδικο και να έχει δίκιο μονάχα ο Τσίπρας!!!! Όσο και να θέλουμε να κριτικάρουμε τον Σόιμπλε, ή τον Γιούνκερ και τον Ντάισελμπλουμ, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι συνεδριάζουν νυχθημερόν και σχεδιάζουν την καταστροφή μας...

Ο λαϊκισμός για την άγρα υποστηρικτών αξιοποιεί τα πάντα κι αυτό έκανε και κάνει και τώρα ο Τσίπρας που δεν δίστασε να προχωρήσει στο δημοψήφισμα που αποτελεί μια μαχαιριά στην ενότητα του λαού. Ο διχασμός τον οποίο δήθεν απεύχεται, τον προκάλεσε ο ίδιος και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η Ελλάδα δεν θα είναι όπως πρώτα. Όλα παραπέμπουν στην αλήστου μνήμης εμφυλιακή εποχή όπου ο ένας σκότωνε τον άλλον, και το μίσος είχε διαπεράσει την ελληνική κοινωνία.  

ΕΝΟΧΗ η σημερινή «Αριστερά» που πολιτεύτηκε με ιδεοληψίες και επιζητεί να σύρει τη χώρα μας σε αχαρτογράφητα νερά.

Δεν μας ταιριάζει αυτός ο «πολιτισμός» του ΣΥΡΙΖΑ. Έσπειραν τον διχασμό, το μίσος, το ψέμα και φτάσαμε στο μη περαιτέρω. Ωστόσο, αναρωτιέμαι πώς θα ξεπεράσουμε αυτά που σήμερα μας χωρίζουν. Κι ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω με πόση ευκολία αρκετοί πολίτες σαγηνεύτηκαν από τον δημαγωγό Τσίπρα που βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική των πολιτών. Και οι πολίτες έπεσαν στην παγίδα του, πιστεύοντας ότι πράττουν το σωστό, ότι είναι σε απόλυτη ισορροπία με τη συνείδησή τους, ενώ στην πραγματικότητα εγκλωβίστηκαν στις αρπάγες ενός γελωτοποιού που έσπρωξε την χώρα στο γκρεμό.

No comments: