Saturday, July 11, 2015

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;;;



Όσο και να έχει κανείς καλή διάθεση, δεν μπορεί παρά να μελαγχολήσει βλέποντας αυτό του εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού που γράφει για τους "Τσαρλατάνους κόντρα στην Ευρώπη" κι αυτοί είναι οι: Τσίπρας, Ιγλέσιας, Μελανσόν, Λεπέν!!!!! Κι άλλα περιοδικά κι άλλες εφημερίδες ασχολούνται με τον Τσίπρα, αλλά αρνητικά. Λέτε όλοι να έχουν συνεργαστεί για να τον... ρίξουν;;;;

Η εξάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κατάδηλη την αθεράπευτη ευτέλεια των ανθρώπων του. Όλη η κυβερνητική και κομματική δράση αποκάλυψε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καλή πίστη και είναι ασυγχώρητα αλαζονικοί και κομματικά εαυτούληδες. Δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο. Το μόνο που κατάφεραν ήταν από πρόσωπα περιθωριακά να βγουν στο προσκήνιο για να τιμήσουν την πίστη τους στον εξευτελισμό των άλλων, των πολιτικών αντιπάλων. Αποδείχτηκε ότι μέσα τους δεν είχαν το ελαχιστότερο ποσοστό συνέπειας στα λόγια τους, στις υποσχέσεις τους, στα προγράμματά τους. Ψεύτες πέρα για πέρα.

Απλώς μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε ένα αποκρουστικό φαινόμενο: άνθρωποι που διαφημίζουν προοδευτικές ιδέες, φιλολαϊκά αισθήματα και ιδανικά, άνθρωποι που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις, ξεφωνίζοντας, χειρονομώντας, παίρνοντας επαναστατικές πόζες, όχι μονάχα συνεχίζουν την αντιδραστική συμπεριφορά τους, αλλά και με περισσή αυταρέσκεια  επιδεικνύουν τα στίγματα του κοινωνικά κορδακιζόμενου και του σνομπ, ακόμα και τούτη την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Λίγο να κόβει το μάτι σας, βλέπετε αμέσως  στο πρόσωπο των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ανοίξει μαγαζί και πουλάνε ιδεολογία. 

Αλλά υπάρχουν γύρω μας ένα σωρό αφελείς ή και τυφλωμένοι από την αλόγιστη χρησιμοθηρία, τον καιροσκοπισμό, που εκθειάζουν και ζητωκραυγάζουν τους αγύρτες. Κι εκείνοι, εισπράττουν πονηρά, υποκλίνονται [παράδειγμα ο Τσίπρας] σχηματίζουν το απόθεμά τους. Προετοιμάζουν μαζί με τους υποστηρικτές τους, τη μεγάλη σύγχυση του μέλλοντος, τη νοθεία όλων των αξιών, την διαιώνιση της πλάνης, μέσα στην οποία καλείται να ζήσει ο καταρρακωμένος ηθικά, κοινωνικά, ψυχολογικά  και οικονομικά ελληνικός λαός. 

Έχω μια αμυδρά ελπίδα ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα τα δει και θα τα στιγματίσει. Και το λέω αυτό διότι  μέχρι σήμερα αποδείχτηκε ότι δεν τα βλέπει και επιπλέον τα ευνοεί, επιτρέποντας στην αγυρτεία να δημιουργεί κανόνες. Μέχρι πότε το πλήθος θα συμμορφώνεται στις συναισθηματικές εκρήξεις πατριδοκαπηλείας του Τσίπρα;;;

Μέχρι πότε θα κάνει θυσίες, θα δείχνει αυταπάρνηση, θα στερείται μέχρι και τον επιούσιο, θ’ ασκητεύει, θα γίνεται υπόδειγμα φακιρισμού, παρανάλωμα της δημόσιας δίψας για σαδιστικά θεάματα και βορά της πιο αχάριστης ανώνυμης Ιστορίας;;;; Δεν έχουν καταλάβει οι πολίτες ότι τους προτείνουν τον τίτλο του μάρτυρα και για τον εαυτό τους οι πονηροί φυλάνε τον επιφανή τίτλο του ήρωα. 

Ήρωας ο Τσίπρας;;;; Από πού κι έως πού;;;; Η τραγική κατάσταση στην οποία τώρα βρισκόμαστε είναι αποτέλεσμα της δικιάς του τακτικής και κυρίως της διακυβέρνησής του. Ακολούθησε μια δημαγωγική πολιτική και μια παρελκυστική συμπεριφορά στη διαπραγμάτευση που… δεν ήταν διαπραγμάτευση, αλλά μια τακτική που ακολουθούν στη χαρτοπαιξία. Η μια μπλόφα ακολουθούσε την άλλη. Αλλά δεν κατάλαβε ποτέ πως απέναντί του είχε το διευθυντήριο μιας σκληρής και ανάλγητης Ευρώπης. Δεν ήξερε – δεν ρώταγε;;;;

ΥΓ. Διάβασα [και μένω... κάγκελο] ότι ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ και σύμφωνα με την μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7% ενώ 3,5% θα ψήφιζε Ένωση Κεντρώων.

No comments: