Tuesday, March 31, 2015

ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ… ΑΝΩ-ΚΑΤΩ!!!!!




«Οι Άγγλοι έχουσι δύο βουλάς, την άνω και την κάτω, ημείς μίαν μόνην άνω-κάτω…» [Εμμανουήλ Ροΐδης, Οστρακολογία, 30-3-1875]


Ο αείμνηστος Ροΐδης συνέχιζε παρακάτω αναφερόμενος σ’ έναν προφανώς άχρηστο πολιτικό της εποχής, κάποιον Στυλιανό Κασιμάτη. Θα αξιοποιήσω στα καθ’ ημάς τη φράση του και θα προσθέσω ότι επόμενο, λοιπόν, είναι την περιφανεστέρα θέση να κατέχει ο κ. Τσίπρας και τούτο διότι, πρωθυπουργός είναι, πρώτος μιλάει, έχει και δευτερολογία και μπορεί να ξαναμιλήσει και να βάλει τους δικούς του να χλευάζουν τους άλλους ομιλητές, όπως έγινε και χθες βράδυ.  

Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της «άνω-κάτω» Βουλής ήταν από τις χειρότερες του πολιτικού μας βίου. Ο πρωθυπουργός την προκάλεσε και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων αναρωτήθηκαν πλειστάκις για ποιο λόγο συγκλήθηκε το σώμα, χωρίς φυσικά να πάρουν απάντηση. Όμως δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία στην πρόεδρο της Βουλής να δείξει το απεχθές πρόσωπό της και να συμπεριφερθεί με τον πλέον απρεπή τρόπο στους Σαμαρά και Βενιζέλο [που ήταν χθες ένας εκπληκτικός ρήτορας, δίνοντας έτσι ένα τόνο ευπρέπειας. Εδώ δεν εξετάζω την προηγούμενη συμπεριφορά του στα ενδοπασοκικά]. Συμπαραστάτες και του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής, το σώμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συμβιώνουν αρμονικά στην κυβέρνηση. 

Τελικά, ο εθνικός χαρακτήρας της πολιτικής φαίνεται να προσδιορίζεται από τις ορέξεις του σημερινού πρωθυπουργού και των συνιστωσών του κόμματός του, που ουσιαστικά δεν είναι κόμμα αλλά ένα συνονθύλευμα πολιτικών τυχοδιωκτών, αφού δεν τους ενδιαφέρει παρά μονάχα το κομματικό συμφέρον. Η εθνική πολιτική πλέον έχει καταντήσει μια έννοια ρευστή κι εξαρτάται από τη στιγμή που θα συμπλεύσουν οι απόψεις των συνιστωσών. Υπάρχει ωστόσο και ένα παράδοξο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και που είναι εντελώς διαφορετικό από την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και η δικαιολογία τους είναι πως υπάρχει δημοκρατία στο κόμμα τους!!!! Ύψιστε κύριε… Η παλαβομάρα έγινε παντιέρα και την ανεμίζουν χωρίς ντροπή.

Στο μεταξύ επειδή οι εξελίξεις με τους δανειστές δεν είναι και πολύ ευοίωνες, ο Τσίπρας ξαναπετάει την μπάλα στην εξέδρα με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης. Και τι θα γίνει τώρα;;; Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, κλήσεις μαρτύρων κ.λπ., πράγμα που σημαίνει ότι επιζητεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου αλλού!!!!

No comments: