Monday, March 23, 2015

ΑΛΛΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!



Μια ψύχραιμη θεώρηση των πεπραγμένων της επίσκεψης του Τσίπρα στο Βερολίνο θα προσγειώσει όλους εκείνους που βιάστηκαν να ζητωκραυγάσουν για την τεράστια επιτυχία του.
Συμφωνήθηκε ότι «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επίπεδο του Eurogroup»!!!!! Δηλαδή, τι περίμενε ο Τσίπρας – να του παραδοθεί η Μέρκελ;;;
Κυβερνητικοί παράγοντες σχολίαζαν πως δεν είμαστε στο σημείο όπου βρισκόμασταν πριν, καθώς και ότι η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποσυμφόρηση της έντασης που είχε δημιουργηθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ποιος δημιούργησε αυτή την ένταση. Μα οι ίδιοι για να πανηγυρίζουν τώρα ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις.
Συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και το θέμα της Siemens ενώ, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, έγινε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που θα ξεκλειδώσουν βραχυπρόθεσμα τη χρηματοδότηση της χώρας. Μα η Μέρκελ ήταν κάθετη και ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και για τον πρόσθετο λόγο ν’ αποφύγει την «πίεση» της συναισθηματικής φόρτισης των καλών στιγμών με τον φιλοξενούμενό της.
Δεν είναι παράξενο που ο Τσίπρας ίσως κατάλαβε ότι ο ανέξοδος λαϊκισμός δεν του προσπορίζει κέρδη και επιπλέον η ακατάσχετη υποσχεσιολογία και οι επιταγές χωρίς αντίκρισμα που πλημμύρισαν τη χώρα από τη μιαν άκρη στην άλλη ανήκουν στο βασίλειο της απάτης.
Τα 3-4 τελευταία χρόνια είχε εμπλουτίσει το νεοελληνικό λεξιλόγιο με χαρακτηρισμούς τους οποίους πρέπει τώρα να λουστεί ο ίδιος. «Μερκελιστές» έλεγε τους αντιπάλους του κι από κοντά «γερμανοτσολιάδες» ο Καμμένος, συνέταιρός του στην κυβέρνηση. Προφανώς, θα κατάλαβε ότι ο πιο μερκελιστής απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Δείτε την υποδοχή που του επιφύλαξε η Μέρκελ. Οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα είναι αψευδείς  μάρτυρες.
Το ζήτημα όμως είναι τι κέρδισε από αυτό το ταξίδι ο πρωθυπουργός;;; Απλώς αναγνώρισε το ηγετικό προβάδισμα της Μέρκελ και της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτα σφράγισε την ύπαρξη διευθυντηρίου στην ΕΕ και τώρα έδωσε γη και ύδωρ στην γερμανίδα καγκελάριο. Για τον Τσίπρα οι παλινωδίες και οι κυβιστήσεις είναι πλέον παιχνιδάκια. Δεν του κοστίζει απολύτως τίποτε ν’ αλλάζει εμφάνιση σαν τον μυθικό Πρωτέα και να γλείφει εκεί που προηγουμένως έφτυνε.
Μιλώντας για το θέμα του κατοχικού δανείου είπε πως δεν πρόκειται για υλική διεκδίκηση, αλλά για ένα ηθικό θέμα. «Δεν πρέπει να παίζουμε ούτε για αστείο με την Ιστορία. Το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στοχεύει στο να αφήσουμε πίσω το παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά. Εμείς δεν παίζουμε. Ο Τσίπρας είναι αυτός που έπαιζε εδώ και πολύ καιρό.
Για το Ινστιτούτο Γκαίτε είναι νωπές οι δηλώσεις του υπουργού Παρασκευόπουλου από το βήμα της Βουλής ότι είναι έτοιμος να υπογράψει την κατάσχεση της γερμανικής περιουσίας. Και ο Τσίπρας χθες ακύρωσε την κοινοβουλευτική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι είναι έτοιμος να χορηγήσει την άδεια αναγκαστικής εκτέλεσης κατά περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημόσιο στην Ελλάδα.
Δηλαδή, για να είμαστε καλοί θα πρέπει να πούμε ότι διαπιστώνουμε μια σαφή στροφή στον ρεαλισμό ή το πιο σωστό ότι τόσες κωλοτούμπες είναι πρωτοφανείς για πολιτικό ηγέτη και μάλιστα πρωθυπουργό;;;;;

No comments: