Thursday, April 10, 2014

Ε, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!!!



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να συζητήσουμε, να βάλουμε κάτω τις θέσεις μας και να προσφέρουμε κι εμείς στον εθνικό διάλογο για να μπορέσει αυτή η χώρα να γνωρίσει καλύτερες μέρες. Αλλά δεν πρόκειται να γνωρίσει όταν κυκλοφορούν στο πολιτικό παζάρι μπεχλιβάνηδες και κρυπτοήρωες που ένιωσαν ότι το κλίμα και η επιταγή της στιγμής προσφέρονται για την εκπλήρωση τυχοδιωκτικών σχεδιασμών.

ΟΜΩΣ εγώ φωνάζω και κρίνω αμέσως γιατί δεν θέλω να χάνω χρόνο, δεν έχω διάθεση να χάσω τον καιρό μου δοκιμάζοντας  ψευτομπακαλίστικες δήθεν συνταγές. Η αοριστία  υπήρξε πάντοτε ο θώρακας της δειλίας. Είναι το απεχθές άλλοθι των κρυπτοηρώων. Είναι το δίχτυ που απλώνεται στη θάλασσα κι ό,τι ψάρια πιάσει. Αλλά αυτές οι κρυπτοηρωικές γαλές, που είναι αιλουροειδή ράτσας ξέρουν πολύ καλά  να θωπεύουν για να θωπευτούν. Οργίζομαι κι εγώ ενώ διαβάζω και ακούω και παρακολουθώ τη δραστηριότητα αυτών των δήθεν σωτήρων του έθνους, κι αισθάνομαι την αναταραχή που προηγείται του εμετού.

ΑΚΟΥΜΕ πολλούς από αυτούς να κατηγορούν συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας κι αναρωτιέμαι πού ήσαν όλοι αυτοί οι βραδυφλεγείς βάκχοι του πατριωτικού παροξυσμού σ’ όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια;;; Παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι τους;;; Αλλά είναι γνωστό ότι υπήρξαν στιλβωτές στις περιόδους της δειλίας τους και της καιροσκόπου αναμονής τους και βέβαια στιλβωτές στην εποχή της άνετης και επικερδούς υμνολογίας. Είναι και το γεγονός ότι επιχειρούν να καρπώνονται αγώνες που δεν τους ανήκουν.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ενός πολιτικού για τις ιδέες του είναι ωραία υγεία, αλλιώς θα ήταν φανατισμός χωρίς αντίκρισμα. Η πολιτική σημείωσε βήματα σε μια πορεία διαλεκτική. Ας ανατρέξουμε λίγο και στους πλατωνικούς διαλόγους. Η άρνηση των αντιθέσεων είναι μυωπική οπισθοδρόμηση, ενώ η σύνθεση, το γεφύρωμα των αντιθέσεων είναι η δυναμική αφετηρία της προόδου των κοινωνιών. Η διαλεκτική είναι η κινητήρια δύναμη της  ιστορίας. Συνεπώς δεν μπορεί κάποιος ν’ απαξιώνει τους άλλους, ν’ αρνείται τις θέσεις και απόψεις τους, να διαγράφει με μια μονοκονδυλιά τους πάντες και να πλασάρει τον δικό του αδίστακτο πολιτικαντισμό και τη δική του μικροπονηρία.

ΕΙΝΑΙ θλιβερό να έχει πλημμυρίσει η κοινωνία μας από ασύδοτους πολιτικάντηδες που υποδύονται τους πολιτικούς κήνσορες και περιοδεύουν στην ελληνική επικράτεια, κινούμενοι με την πόζα των θεσμοθετών της πολιτικής αρετής. Αλλά είπαμε ότι όλοι αυτοί επιπλέουν διότι έχει εφαρμοστεί από κάποιους η στρατηγική της σύγχυσης και του σαματά και  η ποδηγέτηση της κοινής γνώμης. Να συζητήσουμε, λοιπόν, χωρίς κουτσαβακίστικη συμπεριφορά και ύφος μπλαζέ, με αρχές και ιδέες, ή για αρχές και ιδέες, και να έχουμε στα μάτια και στο μυαλό την Ελλάδα των ονείρων μας.

No comments: