Monday, February 24, 2014

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, παράσιτα και η κοινωνία της βίας!!!!!

Είναι φανερό πως όταν λείπει ο έλεγχος και η αντίδραση του κοινού, τα παράσιτα έχουν στην κοινωνία μας ευρύ πεδίο δράσης. Και τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει τα ενοχλητικά αυτά ζωύφια που βρομίζουν την κοινωνία. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν γίνει ο βραχνάς, όπως κι εκείνοι εκ των πολιτικών που παρουσιάζονται ως σωτήρες της χώρας και του λαού. Όμως, το χειρότερο όλων είναι αυτή η κυβέρνηση κι αυτός που σήμερα υποδύεται τον πρωθυπουργό, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς. Ουδέποτε άλλοτε αυτή η χώρα ήταν τόσο άτυχη. Δηλαδή να την κυβερνούν κάποιοι καραγκιόζηδες και κάποιοι τυχοδιώκτες να συζητούν για το μέλλον της. Και το θέμα είναι ότι καθημερινά ασκείται βία στον λαό και από τους πολιτικούς και από τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η βία ενυπάρχει στον άνθρωπο και δεν το λέω εγώ φυσικά. Θυμηθείτε μονάχα το γνωστό  λατινικό homo homini lupus. Ο Πλαύτος το είχε γράψει Lupus est homo homini. Αλλά και ο Thomas Hobbes μ' έναν αφορισμό του είχε πει κάτι παρόμοιο στο De Cive (1651): "That Man to Man is a kind of God; and that Man to Man is an errant Wolfe...". Κι επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ένα είδος Θεού, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στον άλλο άνθρωπο. Δεν θα φιλοσοφήσω περισσότερο για την ΒΙΑ, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι εφόσον ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση, βρίσκεται και στο επίκεντρο της θεολογίας και της φιλοσοφίας. Τώρα όμως, μετά την απροκάλυπτη βία που ασκείται από τα μέσα ενημέρωσης, τους πολιτικούς και το κράτος, πρέπει οπωσδήποτε ν' ασχοληθούν κι άλλοι κλάδοι της ανθρώπινης σκέψης και επιστήμης. Διότι δεν είναι μονάχα η οικογενειακή βία ούτε η πολεμική κ.λπ.

Τώρα πια η Βία δεν υπάρχει μονάχα στις κινηματογραφικές οθόνες ή εν πάση περιπτώσει αυτού του είδους η Βία ωχριά μπροστά σ' εκείνη που υφίσταται ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Κουρδιστό πορτοκάλι» είναι πια ένα παραμύθι σε σχέση με τη ΒΙΑ που οι αγορές, οι τράπεζες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, οι Βρυξέλλες και η Γερμανία ασκούν στην Ελλάδα, καθοδηγώντας μια κυβέρνηση αχυρανθρώπων.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η Βία ασκείται ποικιλοτρόπως και την υφιστάμεθα οι πάντες. Άλλοι έχασαν τη δουλειά τους, άλλοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, οι φόροι πολλαπλασιάστηκαν, τα χαράτσια είναι στην ημερήσια διάταξη, κάποιοι χάνουν τα σπίτια τους και τα καρπώνονται οι τράπεζες, πολλοί ξεπουλάνε τα πατρογονικά σπίτια και τα χωράφια τους, άλλοι δεν έχουν να φάνε κι άλλοι είναι άστεγοι... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ!!!!

Είναι μια μορφή βίας που δεν την ξέραμε, αλλά πλέον την έχουμε μάθει όλοι πολύ καλά. Και σε αυτή την διελκυστίνδα έχουν συμμετοχή τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεδημοσιογράφοι των οποίων καθημερινά εμφανίζονται ως οι τιμητές όλων!!! Σας λέω ένα απλό παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό διάβασα σε μια εφημερίδα ότι ένας δημοσιογράφος του Mega, είχε πάρει δάνειο ύψους περίπου 400.000 ευρώ, χωρίς καμία απολύτως υποθήκη από την τράπεζα FBB – όταν αυτή ανήκε στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Τις σχετικές πληροφορίες είχε δημοσιεύσει το περιοδικό HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Ρέστης προκειμένου να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό, αναγκάστηκε να καταβάλει στον εκκαθαριστή που τοποθετήθηκε στην FBB το συνολικό ποσό των 22.625.333, 89 ευρώ και 1.179.000 δολαρίων ΗΠΑ, προς εξόφληση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει επί των ημερών του η τράπεζα. Ανάμεσα στα χρήματα αυτά σύμφωνα με το έγγραφο της ανακρίτριας Κυριακής Κατσιβέλη, περιλαμβάνεται και το ποσό των 393.249,32 ευρώ που ήταν προς εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο γνωστός δημοσιογράφος που κάθε πρωί δείχνει να ενδιαφέρεται για τον "κοσμάκη" και κουνάει το δάχτυλο στους πολιτικούς που δεν γουστάρει... Και το αναφέρω αυτό το στοιχείο για να γίνει σαφέστερη η σχέση μεγαλοδημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Αλλά θα πω και το άλλο: σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγαλοεκδότες που κουμαντάρουν και τα κανάλια έχουν φάει από τον κρατικό κορβανά δισεκατομμύρια και χρωστάνε αμέτρητα... Μονάχα αυτά εάν εισέπραττε το κράτος, δεν θα χρειαζόταν να μας χαρατσώνει!!!!
Αλλά θα συνεχίσω άλλη φορά.

No comments: